Εξειδικευμένες Υπηρεσίες SEO (Search Engine Optimization)

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (Search Engine Optimization - SEO) σε συνδυασμό με τη διαφήμιση Google Ads και τη διαχείριση social media αποτελούν το βασικό πυλώνα των προσπαθειών μας στο Digital Marketing - Search Engine Marketing (SEM). Η υψηλή κατάταξη της ιστοσελίδα σας στα οργανικά αποτελέσματα της Google για τις λέξεις κλειδιά (keywords) που συνδέονται άμεσα με τις παροχές σας, οδηγεί στην αύξηση της επισκεψιμότητας και εν συνεχεία τη μεγιστοποίηση των μετατροπών και επίτευξη των στόχων μας.

 

Πρώτη σελίδα της Google

Έχοντας βαθιά κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι μηχανές αναζήτησης και των καλύτερων τεχνικών και εργαλείων SEO, είμαστε σε θέση να σας προσφέρουμε ένα αποτελεσματικό πλάνο ενεργειών που θα σας οδηγήσει στη πρώτη σελίδα της Google. Θα αναλύσουμε την ιστοσελίδα σας για σφάλματα και θα προτείνουμε βελτιώσεις τόσο στο τεχνικό όσο και στο κομμάτι του περιεχομένου. Ταυτόχρονα θα βρούμε τα καλύτερα keywords για τις απαιτήσεις σας και θα δημιουργήσουμε μία ολοκληρωμένη στρατηγική SEO που θα οδηγήσει στο βέλτιστο αποτέλεσμα.

χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;

Υπηρεσίες SEO (Search Engine Optimization)

Υπολογιστής που δείχνει το Google Search Console για SEO

Τι είναι το SEO;

Η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης (Search Engine Optimization - SEO) είναι η πρακτική της στοχευμένης επισκεψιμότητας σε έναν ιστότοπο από τις οργανικές κατατάξεις μιας μηχανής αναζήτησης όπως της Google. Η διαδικασία του SEO είναι αναγκαία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κατασκευής ιστοσελίδας καθώς κρίνει σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητά της.

Το SEO αποτελείται από ένα σύνολο συνεχόμενων προσπαθειών που σταδιακά φερνουν τις σελίδες μας στις πρώτες θέσεις της Google για τις λέξεις κλειδιά που θέλουμε. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο καλά θα μας “βλέπει’ η Google, αλλά με βάση τις πληροφορίες που μας παρέχει μπορούμε να κατηγοριοποιήσουμε τις τεχνικές σε Off-Page SEO (εκτός σελίδας) και On-Page SEO (εντός σελίδας). 

Off Page SEO

Το Off-Page SEO ή αλλιώς οι εκτός σελίδας βελτιστοποιήσεις αφορούν τις ενέργειες και τους παράγοντες που επηρεάζουν την κατάταξη της ιστοσελίδας μας και λαμβάνουν χώρα εκτός αυτής. 
Μερικοί από αυτούς είναι η δημιουργία διασυνδέσεων (Link Building) και Backlinks από άλλες σελίδες προς την δική μας, η αυθεντία της ιστοσελίδας μας (Domain Authority, E-A-T), το τοπικό SEO (Local SEO), οι ενέργειες για προώθηση στα κανάλια social (Social Promotion) αλλά και η διαφήμιση σε Google Ads.

On Page SEO

Το On-Page SEO ή αλλιώς οι εντός σελίδας βελτιστοποιήσεις αφορούν κυρίως τη τεχνική δομή της ιστοσελίδας μας (τεχνικό - technical SEO) και το περιεχόμενό της (content SEO). 
Το τεχνικό SEO στοχεύει στη διαμόρφωση των δομικών στοιχείων της ιστοσελίδας μας που αφορούν τόσο τη αρχιτεκτονική (σωστή δομή σελίδων, URLs, Sitemaps, Tags) όσο και την ταχύτητα - απόδοσή της (page speed).
Το content SEO αφορά το περιεχόμενο της ιστοσελίδας μας και αποτελεί το βασικό παράγοντα για την υψηλή κατάταξη της. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτική μελέτη κατά τη σύνταξη του και να υπάρχει συνεχής δημιουργία και ενημέρωση, πάντα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού SEO.

Υπολογιστής με υψηλή βαθμολογία Pagespeed για SEO
Γυναίκα που γράφει άρθρα SEO στον υπολογιστή

Αρθρογραφία SEO

Ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες της επιτυχίας του SEO είναι η συνεχής δημιουργία περιεχομένου υψηλής ποιότητας (CCC - Constant Content Creation) βασισμένου σε στοχευμένα keywords. Η συνηθέστερη μορφή παρουσίασης είναι μέσω άρθρων των οποίων η θεματολογία εξαρτάται κυρίως από τον κλάδο της επιχείρησης, τους πελάτες που στοχεύει, το αντικείμενο που θέλει να προωθήσει, τις τάσεις της αγοράς και άλλους παράγοντες. 

Έχοντας μία ομάδα έμπειρων αρθρογράφων SEΟ, αναλαμβάνουμε τη δημιουργία άρθρων με θεματολογία και αριθμό λέξεων που θα είναι συμφωνημένα από κοινού. Το κάθε άρθρο αναλύει ένα συγκεκριμένο θέμα και αποτελείται από υψηλής ποιότητας περιεχόμενο σε συνδυασμό με φωτογραφίες αλλά μπορεί να περιλαμβάνει σχέδια, βίντεο και ότι άλλο χρειαστεί για να το αναδείξει στους αναγνώστες.

Πότε θα βγω στη πρώτη σελίδα της Google;

Το SEO είναι μια μακροπρόθεσμη διαδικασία που χρειάζεται χρόνο και συνεχής, εντατικές προσπάθειες για να δείξει τα αποτελέσματα της. Μην εμπιστεύεστε φράσεις τύπου “βγείτε άμεσα πρώτος στη Google” καθότι κατά βάση είναι παραπλανητικές ή χρησιμοποιούν απαγορευμένες τεχνικές που μπορεί να οδηγήσουν στην αφαίρεση της σελίδας σας από τη Google. 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που χρειάζεται χρόνος για να δούμε τα αποτελέσματα του SEO, πόσο μάλλον αν στοχεύουμε λέξεις κλειδιά με μεγάλο ανταγωνισμό. Παρ’ όλα αυτά, αν γίνει σωστά η διαδικασία εύρεσης keywords και υπάρχει μία ολοκληρωμένη στρατηγική SEO, μπορούμε να οδηγηθούμε σε φράσεις που δεν έχουν μεγάλο ανταγωνισμό (συνήθως είναι long tail keywords ή LSI keywords) και συνεπώς με την κατάλληλη στόχευση να εμφανιστούμε στη πρώτη σελίδα σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Νέα & Συμβουλές

Λάβετε πρώτοι εξειδικευμένες συμβουλές για να βελτιώσετε την ιστοσελίδα σας, το SEO, το ψηφιακό marketing αλλά και μοναδικά εργαλεία. Δεν θα στείλουμε ποτέ spam.